Εκπαιδεύοντας το άλογό σας να παραμένει ακίνητο

Μεγάλο πλεονέκτημα αποτελεί για το άλογο και για τους ιδιοκτήτες του το σταμάτημα της κίνησης των ποδιών του οποιαδήποτε στιγμή το επιθυμήσουν.
Σ’ αυτό το άρθρο θα αναφερθούμε στον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να σηκώνουμε το πόδια του αλόγου. Το μεγαλύτερο και πιο συχνό λάθος που έχω δει να συμβαίνει είναι να προσπαθεί κάποιος με το ζόρι να κρατήσει το άλογο ακίνητο!

Η κίνση αυτή δρα τελείως αντίθετα με τη φύση του αλόγου, γιατί αν ένα άλογο είναι φοβισμένο και δεν μπορεί να κουνήσει τα πόδια του, τότε θα αναγκαστεί να αντισταθεί και να παλέψει. Θα προσπαθήσει να κάνει τα πάντα για να ξεφύγει από το ζόρισμα, και δυστυχώς έχω δει πολλά άλογα να τραυματίζονται μ’ αυτό τον τρόπο.
Τα πόδια των αλόγων παίζουν σημαίνοντα ρόλο ακόμα και στην επιβίωση των ίδιων των ζώων. Γι’ αυτό και τα προτατεύουν με ιδιαίτερη προσοχή. Έτσι κι εμείς πρέπει πρώτα να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του αλόγου πριν προσπαθήσουμε να σηκώσουμε τα πόδια του, για οποιονδήποτε λόγο, αφού πρόκειται να του “πειράξουμε” κάτι πολύτιμο.

Θα χρειαστείτε ένα σκοινί πιο βαρύ από τα συνηθισμένα της αγοράς. Για παράδειγμα, ένα σκοινί ιστιοπλοΐας, με πάχος περίπου 2 εκατοστά και μήκος 4 εκατοστά, θα είναι ό,τι καλύτερογια τη δουλειά που το θέλετε. Επίσης θα χρειαστείτε ένα καπίστρι με κόμπους, τοποθετημένο στην κατάλληλη θέση για να σας διευκολύνει στην εργασία σας. Τέτοιου είδους καπίστρια διατίθενταιστο εμπόριο σε διάφορα χρώματα και μεγέθη. Στην Αμερική μάλιστα χρησιμοποιούνται από κορυφαίους εκπαιδευτές

Δείτε περισσότερα σχετικά με την εκπαίδευση

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s